מנהלת המשפחתון מחוייבת ע"י החוזה אשר היא חותמת עם העירייה ואו הגוף המפקח ובנוסף בחוזה עם ההורים, לבטח עצמה בביטוח צד ג כלפי הציבור ואו הילדים, וסעיף זה חוזר על עצמו מספר פעמים בחוזים השונים.
מדוע מנהלת המשפחתון מחוייבת בביטוח צד ג ?
התשובה : הגופים המפקחים אינם רואים את המטפלות ואו מנהלות המשפחתונים כשכירות של העיריות, ואינם רוצים ליצור זיקה של מעמד של שכיר מול העיריות ולכן כל עירייה מחייבת בחוזה העבודה של את המטפלת לערוך לעצמה ביטוח אחריות כלפי הציבור, ולבטח את רשלנותה.
יש מן הדבר גם צדק רב ומהסיבה הפשוטה שהרכזת העירונית אינה יכולה להיות אחראית באופן מלא לרשלנותה של המטפלת.
נציין שליום כתיבת המאמר ישנן כל מיני סוגי דרישות לביטוח מצד הגופים המפקחים ומדי פעם חל שינוי כזה ואו כזה ולכן יש להתייחס למאמר המככון באופן כללי, ואינו מחייב לחלוטין ומציג את המכלול לפי הנכתב.
ביטוח תאונות אישיות לילדי המשפחתון: במהלך השנים ביטחה כל עיריה את ילדי המשפחתון בביטוח תלמידים של משרד החינוך ע"י כך שבזמן ששילמו ההורים את דמי ההרשמה, גבה הגוף המפקח את עלות הביטוח לטובת ביטוח תאונות אישיות, המבטח את ילדי המשפחתון בגין כל פציעה תאונתית וגם אם לא הוכחה רשלנות.
עם השנים, נוכחנו לגלות שבמקומות מסויימים הפסיקו לבטח את ילדי המשפחתון בביטוח תאונות אישיות וחובה זאת באה בדרישה למטפלות לבטח עצמן באופן מלא, ולכן ישנן מקומות בהם המטפלות עורכות ביטוח מקיף ומלא לעצמן ולילדי המשפחתון, (צד ג + תאונות אישיות).
נסכם ונאמר: הקולקטיב הארצי, כגוף ביטוח המתמחה בביטוחים של גני ילדים ומשפחתונים כבר שנים רבות ומנסיון של שנים, אנו ממליצים לכל מטפלת לערוך ביטוח מקיף תמורת עוד כמה שקלים בשנה ולסמוך על אחריותה המקצועית ורשלנותה כלפי הורים ואו הילדים, וזאת מיכוון שהמטפלות נחשבות מיום ליום יותר כקבלניות עצמאיות כלפי הגופים המפקחים, ולפעמים עקב תקציב מוגבל, ייתכן והמטפלת עלולה להיות חשופה לתביעות משפטיות על פציעות ילדים ולגלות שהיא מבוטחת באופן חלקי.
חשיבות הביטוח למנהלות המשפחתונים היא ערך עליון וזאת מהסיבה הפשוטה : כל מטפלת עובדת לפרנסתה היומית ומכלכלת את משפחתה, והחוסן הכלכלי, אינו יכול לחשוף את ציבור המטפלות לתביעות גדולות וארוכות טווח, ובעוד שלפי חוק, ההתיישנות בפציעות ילדים היא ארוכת טווח.