ביטוח בריאות לעובדים זרים

בלי שהרגשנו, בעשרים השנים האחרונות פיתח המשק הישראלי תלות בעובדים זרים. מה שהתחיל בשנות התשעים כטפטוף במספר קטן של עובדים זרים בתחום החקלאות, נפרץ עם השנים והיום אפשר לפגוש עובדים זרים מהרבה מאוד מדינות בהרבה מאוד ענפים: בניין, סיעוד, תיירות, מסעדנות, עבודות תשתית – כל אלו ענפים שמתבססים בעיקר על עובדים זרים.

מציאות חדשה בישראל

בניגוד לארצות מתקדמות אחרות שבהן הגירה לצורכי עבודה היא תהליך כמעט קבוע שמתרחש במידה כזו או אחרת לאורך עשורים, בישראל תופעת 'הזרים' היא יחסית חדשה. היום יש בתחומי מדינת ישראל עשרות אלפי עובדים זרים בכל רגע נתון. ודבר אחד ברור – על המעסיקים שלהם חלה אחריות לבריאותם.

החובה חלה על המעביד

כידוע, כל אזרח ישראלי נהנה מכיסוי רפואי מתוקף 'חוק ביטוח בריאות', אבל מה שמגיע בתוקף החוק לכל אזרח ישראלי אינו מובן מאליו כשהדברים אמורים בנתין זר.

כמובן שנתין זר שיגיע לחדר מיון עם בעיה רפואית קריטית יקבל טיפול מלא, אך בשונה מאזרח ישראלי שעלויות הטיפול יכוסו על ידי קופת החולים שלו, אזרחים זרים נדרשים לבטח את עצמם או לשלם את עלויות הטיפול (שבקלות יכולות להגיע לאלפי שקלים) מכיסם. הכלל הזה נכון לגבי זרים המגיעים לישראל כתיירים, אך ברגע שמדובר בעובד זר המדינה קבעה שמי שאחראי לביטוח הבריאות שלו הוא המעסיק הישיר שלו.

מעסיקים עובדים זרים? עליכם לדאוג לביטוח עבור עובדים זרים. אנחנו בקולקטיב הארצי מנוסים ביצירת פוליסות ביטוח מסוג זה בהתאמה אישית עבור כל עסק.

השאירו פרטים וקבלו הצעה לביטוח בהתאמה אישית עבורכם.

שאלות נפוצות

מאחר שחלק ניכר מהעובדים הזרים שמגיעים לישראל הם אנשים קשי יום שמגיעים ממדינות מתפתחות שאינם מודעים לזכויותיהם (וחובותיהם) בישראל, החליטה המדינה להעביר את האחריות על מימון הביטוח הרפואי אל המעסיק.

כל עובד זר שנכנס לישראל כחוק צריך להיות מחובר לחברת כוח אדם או מעסיק האחראים כלפיו. מעסיקים שלא יבטחו את העובדים הזרים שלהם גם פוגעים בזכויות העובד וגם מסתכנים לא רק בסנקציות וקנסות אלא בעבירה פלילית.

המחוקק הגדיר רף מינימום של שירותים רפואיים שפוליסת ביטוח לעובד זר חייבת לכלול. בין היתר, השירותים הכלולים בפוליסה הם: ביקור אצל רופא משפחה, פינוי אמבולטורי, תשלום עבור ביקור במיון ואשפוז, בדיקות מעבדה, רפואת שיניים דחופה, עזרה ראשונה פסיכיאטרית, חיסונים מסוימים, ביטוח נכות ועוד.

מהפוליסה מוחרגים מקרים בהם האחריות חלה על המוסד לביטוח לאומי. נכון שעובדים זרים אינם אזרחים, אבל חוק הביטוח הלאומי מגדיר שלושה תחומים בהם מי שאחראי על עלויות הטיפול והפיצוי הוא המוסד לביטוח לאומי: תאונות דרכים, תאונות עבודה ופציעה הנגרמת ממעשה איבה.

יש הרבה משתנים המשפיעים על עלות של ביטוח רפואי לעובד זר וכמובן שיש הבדלים ופערים בין מבטח אחד למשנהו. יש מעסיקים שבוחרים לתת לעובדים הזרים שלהם כיסויים נוספים החורגים ממה שהמחוקק מחייב כמו למשל בדיקות גנטיות וזה כמובן משפיע על העלות. גם תחום העיסוק משפיע על העלות.

למשל, על פי עדכון שהוציאה לפני כשנה חברת מנורה שהיא אחת השחקניות הגדולות בתחום הביטוחים לעובדים זרים, העלות היומית למעסיק על ביטוח עובד זר בתחום הבנייה עומדת על 4.2 ש"ח, בתחום החקלאות על 3.5 ש"ח ליום, בתחום התעשייה על 6.6 ש"ח ובתחום הסיעוד על 6.7 ש"ח ליום. למידע נוסף על ביטוח רפואי לעובדים זרים – השאירו פרטים כאן באתר או צרו איתנו קשר.

לפעמים יש עוד התלבטויות ושאלות -
זה מובן לגמרי בשביל זה אנחנו פה בשבילך
רוצה לדבר איתנו עכשיו?
מחכים לשמוע ממך 🙂 נשמח לעזור בכל עניין
03-9046070
להצעת מחיר מותאמת אישית